World Series Game 3: Los Angeles Dodgers - Boston Red Sox

Los Angeles Dodgers wint thriller na unieke marathonwedstrijd

27 oktober 2018
Na een zeldzame thriller heeft Los Angeles Dodgers de achterstand in de World Series tegen Boston Red Sox teruggebracht tot 1-2. De ploeg van Kenley Jansen was na een marathonwedstrijd met 3-2 te sterk.

De beslissing viel pas na zeven uur en twintig minuten én achttien innings. Max Muncy tekende in de negende (!) extra inning voor het winnende punt met een homerun.

Het was de langste wedstrijd ooit in het naseizoen van de MLB. Niet minder dan achttien pitchers en 27 veldspelers kwamen in actie.

Jansen
Oranje-international Jansen kreeg de kans om de wedstrijd in de reguliere wedstrijd te beslissen. De closer kwam in de achtste inning bij een 1-0 voorsprong op de heuvel, maar kreeg prompt een homerun van Jackie Bradley Jr. om de oren.

In de eerste helft van de dertiende inning kwamen de Red Sox op 1-2, maar de Dodgers kwamen weer langszij in de gelijkmakende buurt dankzij een wilde worp van Ian Kinsler.

Muncy
Vijf innings later werd Muncy de gevierde man bij de thuisploeg. De 28-jarige eerstehonkman vuurde een bal van Nathan Eovaldi de tribunes in.

Xander Bogaerts van de Red Sox wist dit keer geen indruk te maken met de knuppel. De korte stop wist geen hit te registreren in zijn acht slagbeurten.(FOX Sports)

De vierde wedstrijd tussen Los Angeles Dodgers en Boston Red Sox zie je in de nacht van zaterdag op zondag LIVE om 03.00 uur op FOX Sports 4 (NL) en FOX Sports 6 (US)