World Series Game 5: Los Angeles Dodgers - Boston Red Sox

Bogaerts pakt tweede World Series-titel met Red Sox

29 oktober 2018
Boston Red Sox heeft de World Series gewonnen. De ploeg met Nederlander Xander Bogaerts in de gelederen versloeg in de 'fall classic' Los Angeles Dodgers. De vijfde wedstrijd in de best-of-seven serie werd zondag gewonnen door het team uit Boston met 5-1.

De Red Sox komen daarmee op vier overwinningen tegenover één voor Los Angeles.

De grote man bij Boston was Steve Pearce. De eerste honkman sloeg twee homeruns in de beslissende wedstrijd en werd verkozen tot World Series MVP. In de vierde wedstrijd had Pearce met een homerun op Nederlander Kenley Jansen voor de late gelijkmaker gezorgd.

Price
Vuurwerk was er gelijk in de eerste inning. Met zijn eerste homerun van de avond zette Pearce twee punten op het scorebord. In de gelijkmakende slagman sloeg David Freese op de eerste gegooide bal van werper David Price ook een homerun.

Het leek een opmaat te worden voor een schitterende avond voor Dogders-fans, maar het bleef bij dat ene punt. Price hield het zeven innings vol en was na zijn ijzersterke wedstrijd in Game 2 vol trots dat hij niet meer als ​choker​ in de play-offs te boek staat:

In de zesde inning gaf Mookie Betts de Sox wat meer lucht met een solo-homerun. Datzelfde deed J.D. Martinez in de zevende en uiteindelijk Pearce in de achtste.

Chris Sale, normaal gesproken startende werper voor Boston, mocht de laatste nul op het scorebord zetten. En dat deed hij in stijl: met een lepe slider, waarna het feestgedruis los kon barsten.

Het is de negende titel voor de Red Sox in de historie en de vierde sinds 2004. Voor Bogaerts is het de tweede eindzege in de MLB nadat hij in zijn eerste jaar in 2013 ook al de trofee omhoog mocht houden. (FOX Sports)