Penguins-goalie Matt Murray
Penguins-goalie Matt Murray - © ANP

USA Update: Pittsburgh Penguins en Sprong onderuit, eerste zege Cleveland Cavaliers

31 oktober 2018
Pittsburgh Penguins en Daniel Sprong staan na vier zeges op rij weer met beide benen op de grond. De koploper van de Metropolitan Division ging in eigen huis met 3-6 onderuit tegen New York Islanders.

Voor de Islanders was het de derde achtereenvolgende zege. De ploeg uit New York bivakkeert op een punt achterstand van de Penguins op de tweede plaats in de divisie.

De thuisploeg poetste in de eerste periode nog een 0-2 achterstand weg na goals van Dominik Simon en Sidney Crosby, maar gaf vervolgens het initiatief weer uit handen.

Mede door twee treffers van Jordan Eberle liepen de Islanders in het tweede bedrijf uit naar 2-5. Evgeni Malkin deed nog wat terug, maar Tom Kühnhackl gooide namens de New York de wedstrijd in het slot.

Voor de Duitser was het zijn eerste goal voor de Islanders, nadat hij afgelopen zomer was overgekomen van de Penguins. Met Pittsburgh won hij de Stanley Cup in 2016 en 2017.

Sprong stond ruim acht minuten op het ijs. De 21-jarige Amsterdammer kreeg speeltijd in negen van de tien wedstrijden dit seizoen.

Eerste zege Cavaliers
Cleveland Cavaliers heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. De kampioen van 2016 won met 136-114 van Atlanta Hawks. Het was de eerste overwinning na zes nederlagen.

Wellicht dat er sprake was van het 'schokeffect'. De leiding van Cleveland Cavaliers stuurde zondag coach Tyronn Lue weg. Met assistent-coach Larry Drew voor het eerst op de bank lukte het wel te winnen.

Rodney Hood was topscorer voor de ploeg met 26 punten. Kevin Love, een van de sterspelers, ontbrak voor de derde keer op rij door een voetblessure. (FOX Sports/ANP)