Wayne Rooney
Wayne Rooney - © Pro Shots

USA Update: Eerste nederlaag Bucks in NBA, dure misser Rooney

2 november 2018
De basketballers van Milwaukee Bucks hebben na zeven overwinningen hun eerste nederlaag van dit seizoen in de NBA moeten incasseren.

De ploeg rond sterspeler Giannis Antetokounmpo ging met 117-113 onderuit bij Boston Celtics. De 23-jarige Griek kwam tot 33 punten en 11 rebounds, maar dat bleek niet genoeg. Bij de Celtics eindigden zes spelers in de dubbele cijfers, met Kyrie Irving (28 punten) als meest productieve schutter.Philadelphia 76ers dankte de winst op Los Angeles Clippers (122-113) vooral aan Joel Embiid, die 41 punten bij elkaar gooide en ook nog eens 13 rebounds pakte. De'Aaron Fox blonk met een triple-double (31 punten, 10 rebounds en 15 assists) uit bij Sacramento Kings, dat Atlanta Hawks met 146-115 versloeg.

Denver Nuggets beleeft de beste seizoensstart sinds 1976-1977. De Nuggets boekten tegen Cleveland Cavaliers hun zevende zege in acht wedstrijden: 110-91. De Cavaliers, die afgelopen zomer afscheid moesten nemen van hun grote vedette LeBron James, wonnen dit seizoen pas één keer.

Rooney mist
Voor de Engelse aanvaller Wayne Rooney zit zijn eerste seizoen in de Amerikaanse voetbalcompetitie erop. Rooney (33) strandde met DC United in de eerste ronde van de play-offs tegen Columbus Crew. Het ging voor de ploeg uit Washington mis vanaf de stip.

DC United kwam na twintig minuten nog wel op voorsprong via Frédéric Brillant, maar Federico Higuain trok de stand al snel weer gelijk. De broer van de Argentijnse topschutter Gonzalo Higuain (AC Milan) zette Columbus Crew aan het begin van de verlenging ook op voorsprong, maar Nick DeLeon bracht DC United in de 116de minuut weer langszij.

In de noodzakelijke strafschoppenserie miste Rooney als eerste, even later gevolgd door ploeggenoot Luciano Acosta. Omdat ook twee spelers van Columbus Crew faalden vanaf elf meter, kreeg DeLeon de kans om DC United in de race te houden. Hij schoot echter hoog over. (ANP)