ATP Finals: Federer vs. Zverev

Zverev stoomt na knappe zege op Federer door naar finale ATP Finals

17 november 2018
Alexander Zverev heeft ten koste van Roger Federer de finale bereikt van de ATP Finals in Londen. De 21-jarige Duitse tennisser, die nog nooit voorbij de groepsfase was gekomen, versloeg de zesvoudig winnaar nipt in twee sets: 7-5, 7-6.

In de eerste set wisten beide spelers weinig aan te richten op elkaars service. Vooral Zverev, die slechts zeven punten op zijn eigen opslag verloor, wandelde door zijn games heen. Bij een 6-5-voorsprong won hij op love de servicegame van Federer.

Na het verlies van de eerste set nam Federer snel een break voorsprong. Die hield hij niet lang vast waarna de tiebreak uitsluitsel moest bieden. Daarin miste hij bij een 5-4 achterstand een makkelijke volley en twee punten later maakte Zverev het af met een gedurfde backhand uit de lucht.

Commotie rond ballenjongen
Kort voor het eind, in de tiebreak, ontstond er commotie omdat Zverev het punt stopte toen een ballenjongen een bal uit zijn handen liet vallen. Zverev werd daardoor tijdens het oncourt-interview uitgefloten. De zichtbaar aangeslagen Zverev maakte zijn excuses en kreeg alsnog een luid applaus.

Door zijn uitschakeling mist Federer de kans om zijn honderdste eindzege te boeken op een ATP-toernooi. Vorig jaar bleef de 37-jarige nummer drie van de wereld ook in de halve finales steken, toen was de Belg David Goffin hem in drie sets de baas.

Zverev neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de in vorm verkerende Novak Djokovic en de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. 

De wedstrijd tussen Djokovic en Anderson is vanaf 21.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 5