Drew Brees
Drew Brees - © Pro Shots

USA Update: 'Breesus' declasseert Eagles, 'King James' pakt 51 punten

19 november 2018
New Orleans Saints heeft zondag korte metten gemaakt met Philadelphia Eagles. Het werd 48-7 in de Mercedes Benz Superdome voor de thuisploeg. De grootste overwinning ooit op een regerend kampioen.

Het betekende na het verlies in de openingswedstrijd de negende overwinning op rij voor de Saints, die hard op weg zijn naar de play-offs.

De grote man van aan de kant van New Orleans was quarterback Drew Brees. 'Breesus' gooide voor 363 yards en vier touchdowns, zonder intercepties.

Aan de andere kant zakte quarterback Carson Wentz gigantisch door het ijs. De spelverdeler zag zijn worpen drie keer onderschept worden door een Saints-verdediger en hij wist geen touchdown te noteren.

MVP
Door de prestatie van Brees en de Saints is de vedette kansrijk voor de prestigieuze MVP-prijs, die in de week van de Super Bowl wordt uitgereikt. Mocht de dan 40-jarige MVP worden is hij na Tom Brady de tweede veertiger op rij die de trofee naar huis neemt.

De spelverdeler speelde en passant ook nog eens zijn tweehonderdste wedstrijd voor ​Who Dat Nation​. Een record.

King James
LeBron James heeft Los Angeles Lakers zondag in de NBA aan een ruime overwinning geholpen. De 33-jarige sterspeler nam tegen Miami Heat 51 punten voor zijn rekening, bijna de helft van het totale puntenaantal van zijn team. De Lakers wonnen, na een ruststand van 67-52, met 113-97.

James, die na vorig seizoen overkwam van Cleveland Cavaliers, maakte dit seizoen nog niet eerder zoveel punten. Het was de twaalfde keer in zijn loopbaan dat hij de grens van 50 punten in één wedstrijd passeerde.

Titelverdediger Golden State Warriors ging voor de derde achtereenvolgende keer onderuit. Zonder de nog altijd geblesseerde Stephen Curry moesten de Warriors hun meerdere erkennen in San Antonio Spurs: 92-104. (FOX Sports/ANP)