Patrick Mahomes
Patrick Mahomes - © ANP

Rams vs. Chiefs: Super Bowl-opwarmer om wakker voor te blijven

19 november 2018
Nederlandse American Football-fans zullen dinsdag met kleine ogen in de collegebanken of op werk verschijnen. Dé topper in de NFL staat komende nacht namelijk op het programma en dat zou heel goed de Super Bowl-matchup van februari kunnen zijn.

Zowel Los Angeles Rams als Kansas City Chiefs is het seizoen met negen overwinningen tegenover één nederlaag begonnen en gaan in een onderling duel uitmaken welk team voor het eerst de tien aanraakt.

Quarterback-rivaliteit
En dat is vooral te danken aan de spelverdelers aan beide kanten. Jared Goff (Rams) en Patrick Mahomes (Chiefs) zijn dé kandidaten voor de prijs van meest waardevolle speler (MVP) van dit seizoen. En welke statistiek is beter dan onderling resultaat?

Met het gevaar dat we te veel op de zaken vooruitlopen kan dit ook de eerste match-up zijn van de twee beste quarterbacks van de generatie. Jonkies Goff (24) en Mahomes (23) hebben immers nog een hele carrière voor zich, in tegenstelling tot de grote namen van de afgelopen jaren.

Peyton Manning is gestopt, Tom Brady is inmiddels 'NFL-opa' met 41 jaar en Drew Brees is niet veel jonger: 39. Van de huidige toppers kunnen alleen Aaron Rodgers (34) en Cam Newton (29) in principe nog jaren mee.

Stadion-controverse
De kick-off van de wedstrijd vindt om 02.15 uur Nederlandse tijd plaats in het Los Angeles Memorial Coliseum en niet in het Estadio Azteca in Mexico City, wat aanvankelijk het plan was. Het veld in Mexico was namelijk zo belabberd dat het topper-onwaardig was en vijf dagen voor de wedstrijd verplaatst is naar LA. 

Een aderlating voor de Mexicaanse fans, die een zeldzame topper binnen de landsgrenzen in rook zien opgaan.

Los Angeles Rams - Kansas City Chiefs zie je in de nacht van maandag op dinsdag vanaf 02.15 uur LIVE op FOX Sports 6