Jurickson Profar
Jurickson Profar - © ANP

USA Update: Profar maakt MLB-switch, zieke James bezorgt Lakers winst

22 december 2018
Oranje-international Jurickson Profar verruilt Texas Rangers voor Oakland Athletics. Zijn transfer is onderdeel van een deal tussen drie teams binnen de MLB.

Profar (25) kende een uitstekend seizoen, waarin de geboren Curaçaoënaar goed was voor 20 homeruns en hij 77 punten wist binnen te slaan.

Bij de Rangers maakte Profar in 2012 zijn debuut in de MLB. Profar groeide uit tot een sterkhouder in Texas. Het seizoen 2014/'15 was er voor Profar één om snel te vergeten; door een schouderblessure stond hij het hele jaar aan de kant. 

Vier talenten voor Rangers in ruil voor Profar

In ruil voor de komst van Profar vertrekt het talent Eli White van de ploeg uit Californië naar de Rangers. Maar White is niet de enige die deze weg bewandelt. Ook Brock Burke, Kyle Bird en Yoel Espinal verhuizen van de Tampa Bay Rays naar de Rangers. Daarnaast staan de Athletics hun internationale bonussen af aan de ploeg uit Texas.

De Rays krijgen op hun beurt de beschikking over Emilio Pagan. De laatste speler die onderdeel uitmaakt van de deal is Rollie Lacy, die van de Rangers naar de Rays verkast.

Oakland Athletics

Met de Athletics treft Profar een club die niet bepaald garant staat voor het behalen van prijzen. De laatste keer dat Oakland Athletics de World Series wonnen, dateert alweer van 1989. Wel grepen de 'A's' de American League West twee keer achter elkaar, in 2012 en 2013.

Zieke James loodst Lakers langs Pelicans 

Met een ietwat zieke LeBron James in de ploeg was Los Angeles Lakers te sterk voor New Orleans Pelicans in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA: 112-104. James noteerde 22 punten, 12 rebounds en 14 assists, zijn derde zogeheten 'triple double' van dit seizoen en de 76e in zijn carrière.

Bij de verliezende ploeg uit New Orleans was Anthony Davis uitblinker met 30 punten en 20 rebounds. Ook hij was ziek voor de wedstrijd en een twijfelgeval, maar kon uiteindelijk wel spelen. Dat gold dus ook voor vedette James van de Lakers, die de middag voor het duel nog op bed had gelegen.

Toronto Raptors versloeg in eigen huis Cleveland Cavaliers: 126-110. Kawhi Leonard was topschutter met 37 punten. De Raptors verstevigden met hun 25e zege van dit seizoen de koppositie in de Eastern Conference. (FOX Sports/ANP)