LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update: Blessure LeBron James tijdens monsterzege op Golden State Warriors

26 december 2018
Er waren gemengde gevoelens voor Los Angeles Lakers na de kraker tegen Golden State Warriors op Eerste Kerstdag. De ploeg verpulverde de regerend kampioen met 101-127, maar zag superster LeBron James uitvallen met een liesblessure.

James blesseerde zich in het derde kwart van de wedstrijd, nadat hij weggleed in een poging om de bal te pakken. Een MRI-scan moet woensdag de ernst van de kwetsuur duidelijk maken.

“Ik voelde een pop. Ik heb nog even gekeken of ik door kon spelen na wat rekken en strekken, maar dit was niet het geval”, verklaarde een laconieke James na afloop.

“Ik maak me nooit heel veel zorgen over blessures, maar we moeten afwachten wat er morgen uit de MRI blijkt. Dan zien we wel hoe ik mij donderdag voel, als we afreizen voor het duel met Sacramento Kings.”

 

Cruciaal

De Lakers, waar James sinds begin dit seizoen speelt, moeten hopen dat de blessure meevalt. Bij zijn vorige club Cleveland Cavaliers bleek de afwezigheid van de blikvanger van cruciaal belang. De kampioen van 2016 boekte zonder James slechts vier zeges tegenover 23 nederlagen tussen 2014 en 2018.

Het belang van James bleek dinsdag weer eens in de kraker tegen de Warriors. King James tekende voor zeventien punten, dertien rebounds en vijf assists, voordat hij naar de kant ging bij een 57-71 voorsprong.

Na een matige start van het seizoen zijn de Lakers (twintig zeges, veertien nederlagen) opgeklommen naar de vierde plaats in de Western Conference. De Warriors (23-12) zijn de runners-up achter Denver Nuggets (21-10). (FOX Sports)