Mike McKenna (midden)
Mike McKenna (midden) - © Pro Shots

USA Update: Flyers doen beroep op zevende (!) goalie, nieuwe coaches NFL

9 januari 2019
Philadelphia Flyers heeft dinsdagnacht een opmerkelijk record geëvenaard. De laagvlieger stuurde tijdens de 5-3 nederlaag bij regerend kampioen Washington Capitals zijn zevende goalie van het seizoen het ijs op.

Mike McKenna had de dubieuze eer om als nummer zeven tussen de palen te gaan staan in de 43ste wedstrijd van de jaargang. De 35-jarige keeper werd pas vorige week door de Flyers opgepikt en speelde met tape op zijn materiaal om de kleuren van zijn nieuwe werkgever te matchen.

Er werd tegen de Capitals een beroep op McKenna gedaan, zodat Carter Hart kon bijkomen van het spelen van twee wedstrijden in drie dagen. Brian Elliott, Michal Neuvirth, Calvin Pickard, Alex Lyon en Anthony Stolarz waren de overige goalies van de Flyers dit seizoen.

Gezamenlijk kwamen ze niet verder dan vijftien zeges tegenover 22 nederlagen, waarmee slechts één team (Ottawa Senators) het slechter doet in de NHL.

Philadelphia is het vierde team in de geschiedenis van de NHL dat zeven keepers gebruikt in een seizoen. Quebec Nordiques (1989-1990), St. Louis Blues (2002-2003) en Los Angeles Kings (2007-2008) gingen de Flyers voor.

Trainerscarrousel NFL

In de NFL is na het slot van de reguliere competitie de trainerscarrousel op gang gekomen. Zo stelde Tampa Bay Buccaneers voormalig Arizona Cardinals-coach Bruce Arians aan.

De 66-jarige Arians ging twee jaar geleden met pensioen en werkte vorig jaar als analist voor CBS. Bij de Cardinals zorgde hij tussen 2013 en 2017 met vijftig zeges tegenover 32 nederlagen en één gelijkspel voor de beste cijfers in de clubgeschiedenis.

Arians vervangt Dirk Koetter, die op 30 december werd ontslagen. Onder Koetter eindigde de ploeg als laatste in de NFC South met vijf zeges en elf nederlagen.

Arizona Cardinals, de hekkensluiter van de NFC West onthulde ondertussen Kliff Kingsbury als nieuwe coach. De 39-jarige Kingsbury neemt het stokje over van Steve Wilks die op 31 december na een seizoen op straat werd gezet. (FOX Sports)