WTA Sydney: Bertens vs. Putintseva

Bertens geeft Putintseva pak slaag op weg naar halve finales Sydney

10 januari 2019
Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Sydney. De nummer negen van de wereld stuurde qualifier Yulia Putintseva met een 6-2, 6-2 nederlaag naar huis.

Bertens gaat nu met de Australische Ashleigh Barty strijden om een plek in de eindstrijd van het toernooi dat dient als voorbereiding op de Australian Open.

Bertens versloeg in de eerste ronde 'lucky loser' Bernarda Pera uit de Verenigde Staten in twee sets. De Westlandse kreeg daarna een vrije doortocht naar de kwartfinales, omdat de Spaanse Garbiñe Muguruza zich ziek afmeldde voor de tweede ronde.

Weinig moeite

De pupil van coach Raemon Sluiter kende donderdag weinig moeite met Putintseva, de nummer 44 van de wereld, die een ronde eerder nog de Amerikaanse Sloane Stephens had verrast.

Met twee vroege breaks pakte Bertens de eerste set. Putintseva kwam vervolgens iets beter in haar spel, maar Bertens sloeg toe door op 2-2 door de service van de speelster uit Kazachstan heen te slaan. Een tweede break op 4-2 maakte een einde aan het laatste restje onzekerheid. (FOX Sports/ANP)

Het WTA-toernooi van Sydney zie je LIVE op FOX Sports