Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Bertens start Australian Open tegen Riske, Haase treft Garcia-López

10 januari 2019
Kiki Bertens begint volgende week de Australian Open tegen de Amerikaanse Alison Riske.

De Westlandse is als negende geplaatst op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Met Riske treft Bertens de nummer 48 van de wereldranglijst.

De 27-jarige pupil van coach Raemon Sluiter trof de één jaar oudere Amerikaanse twee keer eerder op de WTA Tour, beide keren stapte Bertens als winnares van de baan.

Ze versloeg Riske in 2013 op hardcourt in Toronto en in 2017 op het gravel in Neurenberg. Bertens prolongeerde toen in de Duitse stad de titel die ze een jaar daarvoor ook al had gepakt.

Als Bertens in Melbourne ook wint van Riske, neemt ze het in de tweede ronde op tegen de winnares van de partij tussen olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova.

Robin Haase 

Robin Haase begint de Australian Open tegen Guillermo Garcia-López. De 31-jarige Hagenaar werd bij de loting gekoppeld aan de 35-jarige Spanjaard, nummer 101 op de wereldranglijst. Haase staat op de 49e plaats.

De beste Nederlandse tennisser van de laatste jaren trof Garcia-López twee keer eerder op de ATP Tour, beide partijen verloor hij in drie sets. Dat gebeurde in 2014 op hardcourt in Auckland en vorig jaar op gras in Antalya.

Haase moest in mei op de Melkhuisje Masters, een demonstratietoernooi in Hilversum, ook buigen voor de winnaar van vijf ATP-titels.

Roger Federer

Titelverdediger Roger Federer begint de Australian Open tegen Denis Istomin uit Oezbekistan. Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, treft een qualifier.

Rafael Nadal neemt het in de eerste ronde op tegen de Australiër James Duckworth. Andy Murray, terug na lang blessureleed, werd gekoppeld aan de Spanjaard Roberto Bautista Agut. (FOX Sports/ANP)