WTA Sydney: Bertens vs. Putintseva

Bertens komt weer naar Rosmalen

10 januari 2019
Kiki Bertens doet in juni weer mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De organisatie van het gecombineerde ATP- en WTA-evenement heeft de huidige nummer negen van de wereldranglijst als eerste speelster vastgelegd.

Het WTA-toernooi in Rosmalen wordt van 10 tot en met 16 juni gehouden op de grasbanen van het Autotron. Het wordt voor Bertens de zevende keer dat ze in Rosmalen in actie komt.

"Libéma Open is het enige WTA-toernooi in Nederland. Het is daarom de enige mogelijkheid om voor eigen publiek te spelen, dat maakt het voor mij altijd speciaal om naar Rosmalen te komen'', aldus de 27-jarige tennisster, die zich momenteel in Sydney voorbereidt op de Australian Open. Ze bereikte donderdag in de Australische stad de halve finales. Daarin speelt ze tegen Ashleigh Barty.

Bertens leverde in 2015 haar beste prestatie in Rosmalen, door de laatste vier te halen. Vorig jaar strandde ze in de tweede ronde. Kort daarna wist ze op Wimbledon de kwartfinales te halen. (FOX Sports/ ANP)

De halve finale van Kiki Bertens tegen Ashleigh Barty op het WTA-toernooi van Sydney zie je vanaf 04.00 uur LIVE op FOX Sports 5