WTA Sydney: Bertens vs. Barty

Bertens strijdend ten onder in Sydney

11 januari 2019
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het WTA-toernooi van Sydney. De nummer 9 van de wereld moest haar meerdere erkennen in de Australische Ashleigh Barty, de nummer 15 van de wereld.

Na bijna 2,5 uur verloor Bertens in drie sets: 7-6, 4-6, 5-7. Bertens kwam in de beslissende set nog wel op 5-4, maar de Australische schakelde een tandje bij en liet Bertens aan het slot kansloos.

Barty neemt het in de finale op tegen Petra Kvitova uit Tsjechië, die na een urenlange onderbreking vanwege de regen afrekende met Aliaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland: 6-1 6-2. De 22-jarige Australische bereikte vorig jaar ook al de eindstrijd in Sydney, waarin ze het moest afleggen tegen Angelique Kerber. Bertens bleef toen steken in de tweede ronde.

Bertens begint de Australian Open, die maandag van start gaat, tegen de Amerikaanse Alison Riske. De Westlandse is als negende geplaatst op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Met Riske treft Bertens de nummer 48 van de wereldranglijst. Vorig jaar bereikte Bertens in Melbourne de derde ronde, waarin ze verloor van de latere winnares Caroline Wozniacki. (FOX Sports/ANP)