Anaheim Ducks vs Pittsburgh Penguins
Anaheim Ducks vs Pittsburgh Penguins - © Pro Shots

USA Update - Sprong maatje te klein voor oude ploeg

12 januari 2019
Anaheim Ducks heeft in de NHL de tiende nederlaag op rij geleden. Het team van Nederlander Daniel Sprong ging met 7-4 ten onder tegen Pittsburgh Penguins, de oude ploeg van Sprong.

Sprong verliet Pittsburgh begin december voor Anaheim. De wedstrijd tegen zijn voormalige teamgenoten begon voortvarend: de Ducks leidden na de eerste periode met 3-0, mede dankzij een goal van de 21-jarige Amsterdammer. 

Maar Anaheim gaf het vervolgens helemaal weg. De Penguins mochten in de tweede periode eerst terugkomen tot 3-3, en liepen in de derde periode verder uit naar 7-4. Jake Guentzel was goed voor een hattrick, Evgeni Malkin voor een goal en drie assists.

Voor Anaheim Ducks betekende het de tiende opeenvolgende verliespartij. Pittsburgh Penguins heeft nu al zes uitwedstrijden op rij gewonnen.  

NBA: Monsterzege Golden State Warriors

Golden State Warriors heeft een monsterzege geboekt op Chicago Bulls in de Amerikaanse NBA. De basketbalkampioen van vorig seizoen won in het eigen Oakland met 146-109, een zeldzaam hoge score.

Klay Thompson maakte 30 punten, Stephen Curry noteerde er 28 en Kevin Durant voegde ook nog eens 22 punten toe aan het totaal van de Warriors, de nummer twee in de stand van de Western Conference.

James Harden was de grote uitblinker bij Houston Rockets, dat overtuigend won van Cleveland Cavaliers: 141-113. Harden maakte 43 punten, pakte 10 rebounds en gaf ook nog eens 12 assists. (FOX Sports/ANP)