NFL Play Offs: New England Patriots vs. Los Angeles Chargers

NFL play-offs: New England Patriots haalt uit tegen Los Angeles Chargers

13 januari 2019
De play-offs zijn uitstekend begonnen voor de door Tom Brady aangevoerde New England Patriots. In Foxborough werd Los Angeles Chargers compleet weggevaagd: 41-28.

"We hoeven geen perfecte wedstrijd te spelen". Het waren de woorden van Los Angeles Chargers quarterback Philip Rivers voorafgaand aan de ontmoeting met New England Patriots in de Divisional Round van de NFL play-offs. New England antwoordde op het veld door wel een nagenoeg perfecte wedstrijd te spelen. Na één helft met vijf touchdowns van de Patriots was de wedstrijd al beslist. Drie scores kwamen op naam van Sony Michel. De running back was een plaag voor de defensie van de Chargers en tekende voor de 35-7 ruststand. 

 

Edelman in play-off modus

Michel was zeker niet de enige uitblinker bij New England. De andere running back James White maakte zich zeer nuttig als receiver en ving maar liefst 15 passes. Wide receiver Julian Edelman bleek zijn topvorm ook weer te hebben bewaard voor de play-offs. De favoriet van Tom Brady komt altijd op stoom als de prijzen worden verdeeld en brak zijn eigen persoonlijke record door 151 yards te overbruggen.

Eerste vrouwelijke official op het veld

Het was niet alleen een heuglijke dag voor Edelman en de Patriots. Ook Sarah Thomas kon terugkijken op een geslaagd optreden. Zij is de eerste vrouwelijke official die in actie kwam tijdens een duel in de NFL play-offs. Thomas maakte in 2015 voor het eerste haar opwachting in een NFL-wedstrijd en is nu weer een stap dichter bij een optreden in de Super Bowl. 

Die prijs is ook weer een stap dichterbij voor New England. Na rust kwam de ruime voorsprong geen moment echt in gevaar. Kicker Stephen Gostkowski maakte nog twee field goals voor de Patriots, LA mocht nog drie touchdowns scoren: 41-28. 

Rematch
NFL-fans kunnen zich nu al gaan verheugen op een titanenstrijd in de AFC Conference Final. Tom Brady en zijn teamgenoten reizen volgende week af naar Kansas City waar Patrick Mahomes en de Chiefs wachten als volgende tegenstander. Dat betekent dat de twee beste teams uit de AFC Conference gaan strijden om één ticket voor de Super Bowl. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting tussen deze twee teams in 43-40. (FOX Sports