Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens maakt indruk in eerste ronde Australian Open

14 januari 2019
Kiki Bertens is goed begonnen aan de Australian Open. De nummer 9 van de wereld versloeg in haar eerste partij in Melbourne de Amerikaanse Alison Riske met duidelijke cijfers: 6-3, 6-3.

Bertens stond in de hele wedstrijd geen servicegame af en brak haar tegenstandster drie keer. Bij een 4-3-voorsprong in de tweede set sloeg Bertens op breakpoint tegen tot haar eigen verbazing zelfs een ace op haar tweede service. In totaal sloeg ze maar liefst tien aces.

Na een uur en zes minuten had ze haar derde zege op Riske binnen. Ze versloeg de nummer 56 van de wereld eerder in 2017 in Neurenberg en in 2013 in Toronto.

Riske maakte vroeg in het seizoen indruk door in Shenzhen (China) direct de finale te halen. De 27-jarige Bertens haalde op haar beurt in aanloop naar de Australian Open de laatste vier in Sydney.

Pavlyuchenkova

Vorig jaar haalde Bertens de laatste 32 in Melbourne, wat tevens haar beste resultaat is op de Australian Open. Om opnieuw de derde ronde te bereiken, moet Bertens Anastasia Pavlyuchenkova verslaan.

De Russin versloeg Monica Puig uit Puerto Rico met 6-4 6-3. De partij tussen Bertens en Pavlyuchenkova wordt woensdag gespeeld.

Bertens doet in Melbourne alleen mee in het enkelspel. Ze laat het dubbelspel links liggen om tussen haar partijen door een dag rust te hebben. In aanloop naar het toernooi sprak Bertens het doel uit voor de titel te gaan. (FOX Sports/ANP)