Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams kent geen genade met Maria

15 januari 2019
Serena Williams heeft op imponerende wijze de jacht geopend op haar 24ste grandslamtitel.

De 37-jarige Amerikaanse gunde in de eerste ronde van de Australian Open de Duitse Tatjana Maria slechts twee games: 6-0, 6-2.

Williams vierde twee jaar geleden haar zevende titel in Melbourne. Vorig jaar sloeg ze het evenement over, omdat ze herstellende was van haar zwangerschap.

Indien ze nu weer de eindzege pakt, komt ze met 24 grandslamtitels op gelijke hoogte met de Australische recordhouder Margaret Court.

Geen probleem

Williams, de huidige nummer zestien van de wereld, kende geen enkel probleem met haar Duitse tegenstandster. De favoriet snelde door de eerste set heen en won ook de eerste drie games van het tweede bedrijf.

Maria redde de eer door halverwege de set nog twee keer haar eigen opslag te behouden, maar daarmee was de koek op voor de mondiale nummer 73.

Williams treft in de volgende ronde de Canadese Eugenie Bouchard. Zij legde Peng Shuai uit China met 6-2, 6-1 over de knie.

Halep met moeite door

Ook Simone Halep heeft de volgende ronde bereikt. De Roemeense nummer één van de wereld versloeg Kaia Kanepi uit Estland met 6-7 (2) 6-4 6-2 en nam revanche voor haar nederlaag tegen Kanepi vorig jaar in de eerste ronde van de US Open.

Halep is op de weg terug na een rugblessure die haar sinds september vorig jaar aan de kant hield. Ze kwam dit seizoen al in actie bij het toernooi in Sydney, maar ging daar in haar eerste partij direct onderuit. (FOX Sports/ANP)