Alexander Zverev
Alexander Zverev - © ANP

Sterke start Zverev op Australian Open, Djokovic door

15 januari 2019
Alexander Zverev heeft weinig energie verbruikt tijdens de eerste ronde van de Australian Open. De Duitse nummer vier van de wereld stuurde de Sloveen Aljaz Bedene met een 6-4, 6-1, 6-4 nederlaag naar huis.

Zverev kampte in aanloop naar het toernooi nog met fysiek ongemak, nadat hij een bovenbeenblessure én een verzwikte enkel had opgelopen. Maar tegen Bedene was daar weinig van te merken, hij was binnen twee uur klaar met de mondiale nummer 67.

De Duitser kwam in de eerste set na een verloren servicebeurt nog wel op een 3-4 achterstand, maar daarna zette hij de zaken in sneltreinvaart recht.

Zverev, die eind vorig seizoen de ATP Finals op zijn naam schreef, treft in de volgende ronde Jeremy Chardy. De Fransman had de langste adem in zijn duel met landgenoot Ugo Humbert: 3-6. 7-6, 6-4, 6-7, 7-6.

Djokovic makkelijk door

Novak Djokovic bereikte eveneens op het gemak de tweede ronde. De topseed versloeg de Amerikaanse qualifier Mitchell Krueger met 6-3, 6-2, 6-2.

De Serviër leverde aan het begin van de partij nog een opslagbeurt in, maar walste vervolgens over zijn opponent heen.

De zesvoudig winnaar van de Australian Open moet het in de tweede ronde opnemen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die op de weg terug is na een knieoperatie. (FOX Sports/ANP)