Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Haase kansloos onderuit tegen Berdych

16 januari 2019
Robin Haase heeft zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open kansloos verloren.

De Tsjech Tomas Berdych maakte in 79 minuten met 6-1, 6-3, 6-3 een einde aan het toernooi van de beste tennisser van Nederland.

Haase verloor de eerste set in slechts 19 minuten. Hij wist de voormalig nummer vier van de wereld in de tweede en derde set wat beter partij te bieden, maar het werd geen moment spannend op baan 8.

Na ruim vijf kwartier maakte Berdych, die Haase met zijn dominante forehand de hele wedstrijd onder druk zette, het af met zijn zevende ace.

Too good

 “Hij speelde fantastisch en niets leek hem te deren”, aldus Haase. “Ik heb geen breakpoint gehad en had niet veel te vertellen. Je schudt hem dan de hand en zegt 'too good'."

,,Na een set en een break kreeg ik wel wat meer vat op het spel en toen werd het wat meer een wedstrijd. In die derde set was het aardig, maar verprutste ik het zelf. Je hoopt op meer, want ik heb het hem een paar keer lastig gemaakt en zelfs verslagen. Maar hij heeft me nu echt weggespeeld. Hij heeft ook Kyle Edmund weggezet, dus hij is echt in vorm.”

Van de vijf voorgaande duels met Berdych had Haase er nog twee gewonnen: in 2007 in Canada en in 2017 in Dubai. Berdych is door een rugblessure afgezakt naar plaats 57 op de wereldranglijst. Hij miste in 2018 de hele tweede seizoenshelft, waaronder Wimbledon en de US Open.

Alleen in 2011 kwam Haase voorbij de tweede ronde in Melbourne. Hij verloor toen in de derde ronde van de Amerikaan Andy Roddick. De afgelopen zeven edities strandde hij in de openingsronde. (FOX Sports/ANP)