Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer slaat taaie qualifier van zich af, Anderson naar huis

16 januari 2019
Roger Federer heeft zich met succes door de tweede ronde van de Australian Open gewerkt. De titelverdediger rekende in de drie sets af met de Britse qualifier Daniel Evans: 7-6 , 7-6, 6-3.

De 37-jarige Federer had vooral te maken met een tegenstander die zich vastbeet in de partij en absoluut weigerde te worden weggespeeld. Evans, de nummer 190 van de wereld, hield twee sets redelijk gelijke tred, maar boog in het derde bedrijf.

De Zwitserse tennisgrootheid gaat in Melbourne voor zijn 21ste grandslamtitel en zijn honderdste in totaal. Hij won de Australian Open zes keer eerder, waaronder de laatste twee edities.
Anderson naar huis

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson redde het niet in de tweede ronde. De als vijfde geplaatste speler verloor in vier sets van de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-4, 4-6, 4-6, 5-7.

Hij is na de Amerikaan John Isner de tweede speler uit de top tien van de wereld die vroegtijdig het enkelspel in het grandslamtoernooi van Melbourne moet verlaten. Anderson, vorig jaar finalist op Wimbledon, oogde niet topfit en nam ook halverwege de partij een medische time-out.

Nadal in drie sets verder

Rafael Nadal heeft op de Australian Open opnieuw een thuisspeler uitgeschakeld. Na James Duckworth te hebben verslagen, was de als tweede geplaatste Spanjaard in drie sets te goed voor Matthew Ebden, de nummer 47 van de wereld.

In de Rod Laver Arena werd het 6-3, 6-2, 6-2 voor de winnaar van 2009. De partij duurde nog geen twee uur. (FOX Sports/ANP)