Milos Raonic
Milos Raonic - © Pro Shots

Raonic na vier tiebreaks langs oud-winnaar Wawrinka

17 januari 2019
Milos Raonic heeft op de Australian Open oud-winnaar Stan Wawrinka uitgeschakeld. De nummer zestien van de plaatsingslijst kon in de Rod Laver Arena na ruim vier uur zijn handen in de lucht steken.

Raonic won in vier sets, die allemaal in een tiebreak eindigden: 6-7(4), 7-6(6), 7-6(11), 7-6 (5).

De partij werd tijdens de derde set even onderbroken vanwege de regen. Toen het dak van het grootste stadion op Melbourne Park was gesloten, trok Raonic de partij naar zich toe. "Stan serveerde enorm sterk met het dak open", zei de Canadees, die in de derde set drie setpoints van Wawrinka overleefde en in de vierde set terugkwam van een achterstand van 5-2.

"Ik had het zwaar, de partij had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Voor mij was het fijn dat het indoor werd, daarin ben ik iets beter. Bedankt voor de regen! We hebben vier uur op de baan gestaan, maar het voelt alsof het in 15 minuten voorbij was. Door alle adrenaline vergeet je snel."

Wawrinka won de Australian Open in 2014 en bereikte daarna nog twee keer de halve finales in Melbourne. Door fysieke problemen is de 33-jarige Zwitser afgelopen jaar weggezakt op de wereldranglijst.

Nishikori

Kei Nishikori moest ook diep gaan om de derde ronde te halen. De als achtste geplaatste Japanner had vijf sets nodig om de Kroatische veteraan Ivo Karlovic op de knieën te krijgen: 6-3, 7-6(6), 5-7, 5-7, 7-6(7). De 39-jarige Karlovic sloeg liefst 59 aces. (ANP)

Halep ontsnapt aan uitschakeling

17 januari 2019
Halep ontsnapt aan uitschakeling
Simona Halep is op de Australian Open ontsnapt aan uitschakeling. De nummer één van de wereld kwam in de tweede ronde tegen Sofia Kenin in de...