Naomi Osaka
Naomi Osaka - © Pro Shots

Naomi Osaka wint Australian Open na thriller

26 januari 2019
Naomi Osaka heeft de Australian Open gewonnen. De Japanse versloeg Petra Kvitova in een zenuwslopende finale. Osaka won de eerste set in een tiebreak en herpakte zich sterk na een verloren tweede set: 7-6, 5-7, 6-4.

Het is de tweede grandslamtitel op rij voor de 21-jarige Japanse. Eind vorig jaar won ze ook de US Open. Door de zege is Osaka ook de nieuwe nummer één van de wereldranglijst. 

Voor tegenstandster Petra Kvitova lag datzelfde vooruitzicht in het verschiet, maar de Tsjechische verspeelde haar kansen op de titel voornamelijk in de eerste set. Ze wist niet één van haar vijf breakkansen in de servicegames van Osaka te benutten en was vervolgens kansloos in de tiebreak (7-2). 

De Japanse had in de tweede set de zege al voor het grijpen bij een stand van 5-3, maar ze wist haar drie wedstrijdpunten niet te benutten. Kvitova profiteerde optimaal van de teleurstelling van haar tegenstandster en won vier games op rij en daarmee de tweede set.

Het momentum leek vervolgens bij de 28-jarige Tsjechische te liggen, maar de jonge Osaka toonde haar volwassenheid in de beslissende set. Na een break in de derde game gaf ze de voorsprong niet meer weg. (FOX Sports)