WTA Sint-Petersburg: Bertens vs. Pavlyuchenkova

Bertens neemt revanche op Pavlyuchenkova in Sint-Petersburg

1 februari 2019
Kiki Bertens heeft de halve finales van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg gehaald. De nummer acht van de wereld versloeg na drie sets Anastasija Pavlyuchenkova met 6-2, 3-6, 6-0.

Pavlyuchenkova was een paar weken geleden nog te sterk voor Bertens in de tweede ronde van de Australian Open. Ook toen ging de wedstrijd door tot een beslissende derde set.

Bertens had in Sint-Petersburg tijdens de eerste ronde een bye en in haar tweede rondepartij weinig problemen met de Belgische Ysaline Bonaventure. 

Tegen Pavlyuchenkova begon de Nederlandse uitstekend. In de eerste set had ze binnen no-time een 4-0 voorsprong te pakken, waarna ze de set eenvoudig naar zich toetrok.

In het tweede bedrijf gaf de Russin voor eigen publiek meer tegengas. Ze pakte meteen een break voorsprong en verdedigde deze met verve in het restant van de tweede set.

In de beslissende derde set herpakte Bertens zich uitstekend en brak ze Pavlyuchenkova op haar eerste servicebeurt. Toen ze bij een 3-0 stand wederom de service van de nummer 32 van de wereld brak, was de wedstrijd gespeeld.

In de halve finale treft Bertens de 20-jaar oude Wit-Russische Aryna Sabalenka. Zij is terug te vinden op de tiende plek van de wereldranglijst. (FOX Sports)