WTA Sint-Petersburg: Bertens vs. Sabalenka

Imponerende Bertens stoomt door naar finale Sint-Petersburg

2 februari 2019
Kiki Bertens heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale in Sint-Petersburg. De Nederlandse won in de halve finale na een geweldig gevecht van Aryna Sabalenka: 7-6, 6-2.

Bertens begon furieus aan de wedstrijd. Ze brak meteen haar tegenstander en kwam snel op een 2-0 voorsprong. Maar vanaf dat moment begon het echte gevecht. Sabalenka brak terug en met haar powerspel begon ze de rally te domineren. Het werd snel 2-2 en vanaf dat moment ging de strijd gelijk op, met een waanzinnig hoog niveau. Beiden kregen nog kansen om te breaken, maar een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen.

Tiebreak
Bertens werkte in de tiebreak een achterstand weg, pakte vijf punten op rij en leek de set  eenvoudig naar zich toe te trekken. Na een ietwat gelukkige return van Sabalenka kwam de Wit-Russische nog terug, maar op het derde setpunt sloeg Bertens op fantastische wijze toe.

Zoals zo vaak bleek het winnen van een slopende eerste set een enorm mentaal voordeel. Met het zelfvertrouwen op zak stootte Bertens in no-time door naar een 4-0 voorsprong. Bertens was als een muur voor Sabalenka, bracht alles terug en forceerde op die manier de fouten bij haar tegenstander.

Door de ontspanning leek de concentratie even weg bij de Nederlandse, die Sabalenka terug zag komen tot 4-2. Het niveau daalde wat, maar al snel kwam de focus terug. Na een lange game liep Bertens uit naar 5-2 en sloeg vervolgens na een marathongame van bijna tien minuten op haar vierde matchpoint toe.

Met een finaleplaats revancheert Kiki Bertens zich na een teleurstellend resultaat op de Australian Open. Zondag gaat ze op jacht naar haar achtste WTA-titel.

Bertens speelt de eindstrijd tegen de Kroatische Donna Vekic. De nummer 30 van de wereldranglijst versloeg in de halve finales de Russin Vera Zvonareva in twee sets: 6-2, 6-2. (FOX Sports)

De finale van de WTA Sint-Petersburg is zondag om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 5.