Samenvatting Super Bowl: Los Angeles Rams - New England Patriots (korte versie)

New England Patriots herovert Super Bowl-kroon, zesde ring Brady

4 februari 2019
New England Patriots is voor de zesde keer in de historie Super Bowl-kampioen. Na de verloren finale van vorig jaar heroverde de ploeg van quarterback Tom Brady en coach Bill Belichick de kroon. Tegen Los Angeles Rams wonnen de Patriots een defensieve wedstrijd door een touchdown van Sony Michel en een late field goal van Stephen Gostkowski: 13-3.

In het Mercedes-Benz Stadium stonden twee van de beste aanvallende teams van de NFL tegenover elkaar, maar daar was in het grootste gedeelte van de wedstrijd weinig van te merken. Zowel de aanvalsmachine van Rams-coach Sean McVay als de offense onder leiding van Brady wist geen touchdown te scoren in de eerste drie kwarten. Een unicum in de Super Bowl-historie. 

De verdedigers waren dan ook de baas in Atlanta. Aaron Donald smakte Brady tegen de grond, Jared Goff stond nog meer onder druk en wist de bal ook niet altijd op tijd kwijt te raken. Kyle Van Noy wist wel raad met de besluiteloosheid van de pas 24-jarige quarterback.

Slechts één aanvallende speler wist zich voor het vierde kwart echt te onderscheiden: Julian Edelman. De wide receiver van de Patriots ving bal na bal en kwam tot meer dan de 100 receiving yards. Hij werd als beloning uitgeroepen tot MVP van de Super Bowl. Ondanks de bijdrage van Edelman wisten de Patriots tot diep in het vierde kwart het verschil nog niet te maken. Los Angeles was zelfs teruggekomen in de wedstrijd door een field goal van 53 yards door Greg Zuerlein. Daarna was er eindelijk wel de perfecte drive van de 41-jarige Brady, met hulp van zijn oude maatjes Edelman en Rob Gronkowski. Sony Michel mocht vervolgens de beslissende touchdown binnenlopen.

Even leken de Rams nog met een snel antwoord te komen, maar Goff kon een goede drive niet afronden. Stephon Gilmore maakte met een spectaculaire interceptie een einde aan de illusies van het team uit Los Angeles.

 

Stephen Gostkowski bracht zijn team vervolgens definitief in veilige haven: 13-3. New England Patriots komt door de zesde zege op gelijke hoogte met recordkampioen Pittsburgh Steelers. (FOX Sports)