Fans New England Patriots
Fans New England Patriots - © Pro Shots

USA Update: Warm welkom voor Super Bowl-kampioen, nieuwe domper Ducks en Sprong

5 februari 2019
Een dag na de gewonnen Super Bowl is New England Patriots teruggekeerd naar Foxborough. De kersverse kampioen werd toegejuicht door duizenden fans op het vliegveld en langs de route van de spelersbus.

De Patriots waren zondagnacht in de seizoensfinale van de NFL met 13-3 te sterk voor Los Angeles Rams. Twee fieldgoals van Stephen Gostkowski en een touchdown van de 23-jarige rookie Sony Michel waren genoeg voor de overwinning.

Michel mocht na het maken van de enige maximale score van de Super Bowl meteen door naar de talkshow van Jimmy Kimmel.

De running back en de rest van het team worden dinsdag nogmaals in het zonnetje gezet tijdens de traditionele parade door Boston.

Voor de Patriots was het alweer de zesde Super Bowl sinds de komst van quarterback Tom Brady en coach Bill Belichick in 2000. De winst zorgde er wel voor dat de Patriots moeten nadenken over een nieuw vliegtuig.

Opnieuw zware nederlaag Ducks

Anaheim Ducks en Daniel Sprong hebben opnieuw een zware nederlaag geïncasseerd. De laagvlieger uit de Pacific Division ging met 6-1 onderuit bij Toronto Maple Leafs.

Voor de Ducks was het alweer de zestiende zeperd in de laatste achttien wedstrijden. Na twee zeges op rij twee weken geleden verloor de ploeg uit Californië de laatste vier duels met grote cijfers: 3-0, 1-5, 9-3 en 6-1.

Afgelopen zaterdag keken de Ducks bij Winnipeg Jets in de eerste periode al tegen een 6-0 achterstand aan. Tegen de Maple Leafs hield de ploeg het tot het tweede bedrijf droog, maar daarna was het snel gedaan met de dadendrang.

Nieuwkomer Jake Muzzin, die vorige week overkwam van LA Kings tekende voor een goal en twee assists, terwijl Andreas Johnsson goed was voor twee treffers.

De 21-jarige Amsterdammer Sprong stond een kwartier op het ijs, maar kon evenmin potten breken voor Anaheim. (FOX Sports)