Tom Brady (midden)
Tom Brady (midden) - © Pro Shots

USA Update: Overwinningsparade voor Patriots, grootste nederlaag ooit voor LeBron James

6 februari 2019
Twee dagen na de gewonnen Super Bowl heeft New England Patriots het feestje nog eens dunnetjes overgedaan. De kampioen werd dinsdag geëerd tijdens een overwinningsparade door Boston.

De Patriots waren zondagnacht in de seizoensfinale van de NFL met 13-3 te sterk voor Los Angeles Rams.

Hoewel het alweer de zesde Super Bowl was voor de Patriots en quarterback Tom Brady, krijgen de Pats en de fans in Boston duidelijk nog geen genoeg van de traditionele tocht door de stad. Maar liefst 1.5 miljoen mensen waren op de been in de stad.

 

Na de Super Bowl met de laagste einduitslag ooit was het geen verrassing dat de verdediging extra in het zonnetje werd gezet.

Ook Rob Gronkowski stond weer eens het middelpunt van de belangstelling. De belangrijke tight end ontving zondag ook alweer zijn derde Super Bowl-ring.

De ploeg bracht later ook nog een bezoek aan een wedstrijd van NHL-team en stadsgenoot Boston Bruins.

Grootste nederlaag ooit voor LeBron James

LeBron James heeft dinsdagnacht de grootste nederlaag uit zijn NBA-carrière geleden. De 34-jarige superster van Los Angeles Lakers werd op bezoek bij Indiana Pacers met 136-94 om de oren geslagen.

Het verschil van 42 punten was maar liefst zeven punten groter dan zijn vorige negatieve records. James verloor tijdens zijn loopbaan twee keer met 35 punten verschil in 2007 en 2017, beide keren met Cleveland Cavaliers.

De drievoudig NBA-kampioen, die zeventien van de laatste achttien wedstrijden miste vanwege een liesblessure, was zelf ook nog niet de oude tegen de Pacers. Hij tekende voor ‘slechts’ achttien punten, negen assists en zeven rebounds.

Myles Turner (22 punten) en Bojan Bogdanovic (24 punten) waren de blikvangers bij de Pacers. (FOX Sports)