WTA Doha: Bertens vs. Giorgi

Veerkrachtige Bertens bereikt tweede ronde na knappe comeback

12 februari 2019
Kiki Bertens heeft na een knappe comeback de volgende ronde bereikt van de Qatar Total Open in Doha. De Nederlandse speelde tegen de Italiaanse Camila Giorgi en boog een set achterstand om: 0-6, 7-6, 6-4.

Waar Bertens haar vorige WTA-toernooi nog won in Sint-Petersburg, leek het in Doha lange tijd bij de eerste ronde te blijven. Vanaf het eerste punt was Giorgi nauwelijks te stoppen en de eerste set eindigde dan ook kansloos in 0-6. 

De tweede set ging een stuk meer gelijk op en Bertens had kansen om de tweede set binnen te slepen. De nummer acht van de wereld kon echter niet profiteren van een break voorsprong, waardoor beide dames afstevenden op een tiebreak. In die tiebreak stond Bertens met 5-1 achter, maar ze keerde het tij: 7-6 (9-7). 

In de derde set had Bertens in het begin de overhand, ze kwam zelfs een break voor. Giorgi brak echter opnieuw terug, waarna Bertens het uit handen leek te geven. Ze werd opnieuw gebroken na een forehand in het net en de nummer 28 was dichtbij de overwinning. 

Ook Bertens brak echter meteen en sleepte de wedstrijd naar zich toe. De eigen servicegame won Bertens op love, waarna ze in de laatste game van Giorgi op haar tweede matchpoint toesloeg: 0-6, 7-6, 6-4. (FOX Sports