WTA Doha: Bertens vs. Suárez Navarro

Bertens heeft opnieuw een knappe comeback in huis

13 februari 2019
Kiki Bertens heeft wederom in drie sets gewonnen op het WTA-toernooi van Doha. Ook tegen Carla Suárez Navarro wist ze na een stroeve eerste set uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken: 2-6, 6-1, 6-1.

De overwinning deed denken aan haar eerste ronde partij tegen de Italiaanse Camila Giorgi. In die partij ging de eerste zet ook kansloos voorbij aan de Nederlandse, maar vocht ze zich op geweldige wijze terug.

In de eerste set had de Nederlandse nummer acht van de wereld niets in te brengen tegen haar Spaanse opponent. Bertens pakte maar twee games in de eerste set en kwam niet aan haar eigen spel toe.

Haar coach Raemon Sluiter kwam aan het eind van de eerste set de baan op voor een aantal tactische tips. In de tweede set kwam de als vijfde geplaatste Bertens steeds beter in de wedstrijd. Zowel in de tweede als in de derde set had ze geen kind meer aan de 30-jarige Navarro, die maar twee games pakte in de laatste twee sets.

"Ik had opnieuw niet de beste start. Het is lastig om buiten te spelen met de wind, maar ik raak er langzaam aan gewend'', zei Bertens, die in Doha haar eerste toernooi speelt sinds haar zege begin februari in Sint-Petersburg. De Wateringse verzekerde zich in Rusland van haar achtste WTA-titel.

Voor een plaats in de halve eindstrijd neemt Bertens het op tegen de Belgische Elise Mertens of de Tsjechische Kristyna Pliskova, die haar zieke zus Karolina vervangt. (FOX Sports/ANP)