WTA Dubai: Bertens vs. Kuzmova

Bertens verliest in Dubai na ware slijtageslag van Kuzmova

19 februari 2019
Kiki Bertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Dubai. De Nederlandse nummer acht van de wereld, die in de eerste ronde een bye had, verloor van de twintigjarige Slowaakse Vikotria Kuzmova. 2-6, 6-4, 6-7.

Bertens begon stroef aan de partij tegen de nummer 46 van de wereldranglijst. Ze won weliswaar de eerste game van de wedstrijd op de service van Kuzmova, maar leverde die break direct weer in. In totaal moest ze drie keer haar servicegame inleveren aan de jonge Slowaakse.

In het tweede bedrijf kwam Bertens beter in haar spel en ging de partij gelijk op. Op 4-4 plaatste de nummer acht van de wereld een beslissende break waarna ze de set naar zich toe trok.

Nederlands beste tennisster, die vorige week op het WTA-toernooi van Doha in de kwartfinales werd uitgeschakeld, had het ook in de derde set moeilijk met Kuzmova. Ze keek al snel tegen een break achterstand aan en zag Kuzmova verder weglopen. Op 5-2 kreeg de Slowaakse een matchpoint, maar de mentaal sterke Bertens legde zich niet neer bij een nederlaag.

Met een wonderbaarlijke comeback knokte de Wateringse zich terug tot 5-5. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing in de wedstrijd brengen. In die tiebreak kreeg Bertens een matchpoint bij een 6-5 stand, maar de ijzersterke Kuzmova werkte die weg, waarna de Slowaakse even later op haar tweede matchpoint toesloeg. (FOX Sports)