Scorende Sprong wijst Ducks de weg naar monsterzege

USA Update: Scorende Sprong helpt Ducks aan monsterzege, LA Galaxy zonder Zlatan

9 maart 2019
Daniel Sprong heeft Anaheim Ducks in het duel met Montreal Canadiens op weg geholpen naar de grootste zege van het seizoen. De 21-jarige Amsterdammer opende de score tijdens de 8-2 overwinning op de Canadese bezoekers.

Voor de Ducks, die de laatste maanden in een negatieve spiraal verkeerden, was het de derde zege in vier wedstrijden. De formatie uit Californië bivakkeert nog wel op de voorlaatste plaats in de Pacific Division.

Sprong zelf kende de laatste tijd eveneens een moeizame fase. De aanvaller had sinds de All-Star break eind januari slechts een keer het net gevonden in twaalf wedstrijden.

Tegen de Canadiens had Sprong maar zeven minuten nodig om een einde te maken aan zijn doelpuntendroogte. Met zijn tiende goal van het seizoen haalde de Nederlander het hek van de dam voor de Ducks.

Adam Henrique was goed voor twee treffers, terwijl Troy Terry, Devin Shore, Corey Perry en Max Jones ook succesvol waren. Cam Fowler werd met een assist de Anaheim-verdediger met de meeste punten ooit.

Zlatan buitenspel

LA Galaxy moet het zaterdag stellen tegen FC Dallas zonder Zlatan Ibrahimovic. De 37-jarige superster kampt met een achillesblessure.

Ibrahimovic miste de training op woensdag en donderdag, waarna werd besloten dat hij niet zou afreizen naar Texas.

De oud-Ajacied had afgelopen weekend nog de winnende treffer gemaakt tijdens de 2-1 zege in de seizoensouverture tegen Chicago Fire. Hij was tegen Chicago dicht bij een tweede treffer, maar de keeper van de bezoekers dwarsboomde hem met een wereldredding. (FOX Sports)

FC Dallas -  LA Galaxy zie je zaterdag vanaf 21.50 uur LIVE op FOX Sports 4