Daniel Sprong
Daniel Sprong - © ANP

USA Update: Ducks verliezen ondanks goal Sprong, Brown naar Raiders

11 maart 2019
Anaheim Ducks is er niet in geslaagd om voor de tweede keer in drie dagen te winnen in de NHL. Ondanks een goal van Nederlander Daniel Sprong ging de ploeg met 3-2 onderuit tegen Los Angeles Kings.

In de burenruzie kwam LA op voorsprong via Dustin Brown. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want Sprong liet zijn waarde een minuut later zien en tikte van dichtbij binnen. Zaterdag scoorde de Amsterdammer ook al.

Nog in de eerste periode scoorden de Kings nog twee keer via Kyle Clifford en Carl Grundstrom. Jakob Silfverberg deed namens de Ducks nog iets terug in de derde periode, maar dat was niet genoeg.

Brown naar Raiders

Antonio Brown verhuist naar Oakland Raiders. De wide receiver is door Pittsbugh Steelers geruild naar de ploeg uit Californië. Het is het einde van een lange soap rondom Brown, die een breuk forceerde bij de Steelers.

Suns verrassen Golden State

Phoenix Suns heeft weer voor een verrassing gezorgd in de NBA. De ploeg die onderaan staat in het westen versloeg titelhouder Golden State Warriors, in Oakland nog wel, met 115-111.

Phoenix Suns beleeft een teleurstellend seizoen vol nederlagen, maar in amper een week tijd weet de ploeg van Kokoskov wel de nummers 1 van het oosten én het westen te verslaan. De Suns hebben nu zestien keer gewonnen. Daar staan 52 nederlagen tegenover.

In de thuishaven van de Warriors blonk Devin Booker uit bij de bezoekende ploeg. De 22-jarige Amerikaan gooide 37 punten bij elkaar en gaf ook 11 assists. De 22-jarige Amerikaan overvleugelde daarmee de sterren van de Warriors: Klay Thompson (28 punten), Kevin Durant (25) en Stephen Curry (18). De kampioen van de NBA incasseerde de 21e nederlaag van dit seizoen, daar staan 45 zeges tegenover. (FOX Sports/ANP)