WTA Indian Wells: Osaka vs. Collins

Titelverdedigster Osaka draait warm in Indian Wells

12 maart 2019
Na een stroeve start heeft titelverdedigster Naomi Osaka zich geplaatst voor de vierde ronde van het toptoernooi van Indian Wells. De nummer een van de wereld stuurde Danielle Collins met een 6-4, 6-2 nederlaag naar huis.

Osaka en Collins troffen elkaar in oktober voor de eerste keer in China. De Japanse gunde haar tegenstandster in Beijing slechts één game en was ruim binnen het uur klaar.

Slordige fouten

In Indian Wells maakten de twee er aanvankelijk een mooier schouwspel van. Mede door een groot aantal slordige fouten van Osaka mocht Collins in de eerste set lang blijven hopen. Zo werd een vroege break van de favoriet meteen door de Amerikaanse gerepareerd en hield ze vervolgens tot 4-4 gelijke tred.

Osaka leek daarna echter warmgedraaid. Ze sloeg in de negende game nog een keer door de opslag van Collins heen en haalde de set daarna op haar eigen service binnen.

De topseed wist in het tweede bedrijf de goede lijn door te trekken. Ze produceerde meer winners en wist de fouten tot een minimum te beperken. Ze liep snel uit naar een 5-1 voorsprong en maakte het karwei eenvoudig af.  

Osaka treft in de volgende ronde speelt Belinda Bencic. De Zwitserse versloeg Ekaterina Alexandrova met 6-4, 6-2.

Venus Williams

Venus Williams liet zich evenmin verrassen. De voormalige nummer een van de wereld zette Christina Mchale met 6-2, 7-5 aan de kant. (FOX Sports)