Nick Foles
Nick Foles - © ANP

USA Update: Quarterback Nick Foles naar Jacksonville Jaguars, Conor McGregor opgepakt

12 maart 2019
Quarterback Nick Foles heeft een nieuwe club gevonden. De Super Bowl-winnaar van 2018 gaat een megacontract tekenen bij Jacksonville Jaguars, meldt ESPN.

Foles krijgt naar verluidt een contract voor vier jaar ter waarde van 78 miljoen euro, waarvan ruim 44 miljoen euro gegarandeerd is. Het gegarandeerde bedrag is een clubrecord voor de Jaguars.

Met de overstap heeft Foles eindelijk een team gevonden waar hij de eerste keus zal zijn. De 30-jarige quarterback fungeerde de laatste jaren bij Philadelphia Eagles als back-up voor Carson Wentz.

De spelverdeler greep twee jaar geleden echter zijn kans, nadat Wentz geblesseerd raakte. Hij loodste de Eagles verrassend via de play-offs naar de Super Bowl, waarin de ploeg te sterk was voor New England Patriots. Foles werd zelfs uitgeroepen tot MVP van de finale.

Afgelopen seizoen moest hij Wentz weer voor zich dulden, maar na een nieuwe blessure van de concurrent toonde Foles opnieuw zijn klasse. Hij kocht in februari zijn lopende contract bij de Eagles af voor een kleine 2 miljoen euro.

Conor McGregor opgepakt

UFC-vechter Conor McGregor is weer in opspraak geraakt. De geschorste Ier is door de Amerikaanse politie opgepakt wegens het afpakken en vernielen van een mobieltje van een omstander.

Diep in de nacht wilde het slachtoffer in Miami een foto maken van de heetgebakerde vechtsporter. McGregor was daar echter niet van gediend, pakte de telefoon beet, smeet het apparaat op de grond, stampte er een paar keer op en nam de overblijfselen daarna mee.

 

Nadat aangifte van vernieling en diefstal was gedaan, werd McGregor opgespoord en gearresteerd. Hij werd na de betaling van een borgsom van 12.500 dollar vrijgelaten. Volgens zijn advocaat was McGregor betrokken bij een "kleine woordenwisseling" over een mobieltje. "Hij werkt volledig mee met het onderzoek."

Het is niet de eerste keer dat McGregor in aanraking komt met de politie. In juli vorig jaar bekende hij voor een rechtbank in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn schuld na misdragingen tijdens een bijeenkomst van vechtersbond UFC. In november trok een Ierse rechtbank zijn rijbewijs in voor een half jaar na een zware snelheidsovertreding.

McGregor werd eind januari voor een half jaar geschorst voor zijn aandeel in een vechtpartij na afloop van het duel om de (verloren) wereldtitel met de Rus Khabib Nurmagomedov. (FOX Sports/ANP)