WTA Indian Wells: Bertens vs. Muguruza

Bertens na slijtageslag niet opgewassen tegen Muguruza op Indian Wells

12 maart 2019
Kiki Bertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale van Indian Wells. De Nederlandse moest na een lange partij haar meerdere erkennen in de Spaanse Garbiñe Muguruza: 7-5, 1-6 en 4-6.

Bertens begon stroef aan de partij tegen de nummer twintig van de wereld. Bij een 3-3 stand in de eerste set pakte Muguruza een break voorsprong waarna ze even later mocht serveren voor de set. De Nederlandse begon echter beter in haar spel te komen en pakte vier games op rij. Op haar derde setpunt sloeg ze vervolgens toe.  

De slopende eerste set nam ruim een uur in beslag, maar Muguruza liet zich niet uit het veld slaan. De 25-jarige Spaanse, die in vorige ronde Serena Williams zag opgeven, pakte in de tweede set een dubbele break voorsprong en gaf die niet meer weg.

In de beslissende derde set ging het lang gelijk op. Muguruza haakte goed aan in de servicebeurten van Bertens en sloeg toe bij een 4-5 stand. De Spaanse had aan één matchpoint genoeg en plaatst zich zo voor de kwartfinale van Indian Wells. Daarin treft ze het 18-jarige Canadese talent Bianca Andreescu. (FOX Sports)