Odell Beckham
Odell Beckham - © ANP

USA Update: Toptransfers in de NFL en Sprong opnieuw trefzeker voor de Ducks

13 maart 2019
Het zijn drukke tijden op de transfermarkt van de NFL. Wide receiver Odell Beckham Jr. is op weg naar Cleveland Browns, terwijl de toekomst van running back Le'Veon Bell lijkt te liggen bij New York Jets.

Volgens diverse bronnen verkast Beckham van New York Giants naar de Browns in ruil voor een aantal picks in de volgende draft én safety Jabrill Peppers.

 

De 26-jarige blikvanger tekende afgelopen augustus nog een nieuwe overeenkomst voor vijf jaar in New York, ter waarde van 84 miljoen euro. Met het megacontract was hij op dat moment de best betaalde receiver in de NFL.

Beckham en de Giants presteerden de laatste twee seizoenen onder verwachting. De ploeg miste twee keer op rij de play-offs, terwijl de superster vanwege blessures in totaal slechts zestien wedstrijden in actie kwam (negen touchdowns).

 

In de drie jaren daarvoor kwam Beckham altijd in de dubbele cijfers qua touchdowns. Hij staat in de statistieken vanaf 2014 voor onder meer receptions, overbrugde yards en touchdowns in de top vier van de NFL.

 Le'Veon Bell

Een andere grote transfer in de maak is die van free agent Le'Veon Bell naar New York Jets. De 27-jarige running back zat het afgelopen seizoen thuis, nadat hij vorig jaar niet tot een akkoord kon komen met zijn voormalige club Pittsburgh Steelers.

Bell was in 2017 nog een van de beste running backs van de NFL. Hij had met 321 carries (1291 rushing yards, negen touchdowns) het seizoensrecord in handen. Daarnaast was hij goed voor 85 receptions voor 655 yards en twee receiving touchdowns.

Bell nam vast een voorschot op de transfer via Instagram.

 Daniel Sprong

Mede door een goal van Daniel Sprong heeft Anaheim Ducks opnieuw een knappe zege geboekt. De laagvlieger uit de Pacific Division was met 3-2 te sterk voor Nashville Predators.

Door de nederlaag lieten de bezoekers een kans liggen om de eerste plaats in de Central Division te pakken. Het was voor de Ducks de vierde zege in zes duels. Alle overwinningen werden tegen teams geboekt die strijden om de play-offplaatsen.

Sprong tekende in de tweede periode voor de 3-0 met zijn derde goal in de laatste drie wedstrijden. De Amsterdammer zag Filip Forsberg in de slotfase de eindstand op 3-2 bepalen. (FOX Sports)