Belinda Bencic zet haar opmars voort.
Belinda Bencic zet haar opmars voort. - © Pro Shots

Ook Pliskova kan opmars Bencic niet stoppen

14 maart 2019
Belinda Bencic is doorgestoten tot de halve finale van het WTA-toernooi in Indian Wells. In drie sets moest Karolina Pliskova eraan geloven: 6-3, 4-6, 6-3.

Bencic won het WTA-toernooi in Dubai door meerdere speelsters uit de top tien te verslaan. Haar goede vorm zette ze tot nog door in Indian Wells en dat was ook te zien tijdens de eerste set tegen Pliskova. Bencic tenniste sterk en sleep de eerste set binnen: 6-3. 

De tweede set begon minder goed voor de Zwitserse, die algauw haar eigen opslag inleverde. Pliskova liep uit naar een 4-0 voorsprong, maar kwam tóch in de problemen. De Tsjechische werd terug gebroken en moest bij deuce meermaals aan de bak op haar eigen service. Ze hield echter stand, waardoor een derde set de beslissing moest brengen. 

Daarin was Bencic de sterkste. De nummer 23 van de wereldranglijst brak Pliskova bij een stand van 4-3 en kon zo de wedstrijd uitserveren. Bencic faalde niet en bereikte zo, na haar WTA-titel in Dubai, de halve finale van het WTA-toernooi in Indian Wells. Daarin ontmoet ze de winnares van de partij tussen Venus Williams en Angelique Kerber. (FOX Sports)