Daniel Sprong
Daniel Sprong - © Pro Shots

USA Update: Sprong helpt Ducks aan winst, Yankees vernederen Red Sox

16 maart 2019
Anaheim Ducks heeft zich na een zware nederlaag goed herpakt in de NHL. Mede door een goal en een assist van Daniel Sprong wonnen de Ducks met 5-3 bij Colorado Avalanche. New York Yankees heeft tijdens Spring Training flink uitgehaald in het oefenduel met Boston Red Sox.

Anaheim Ducks had de vorige wedstrijd nog met 6-1 verloren en startte ook niet goed aan de uitwedstrijd tegen Colorado Avalanche. De thuisploeg stond na de eerste periode met 2-0 voor. De Ducks kenden echter een geweldig tweede kwart waarin Sprong een belangrijke rol speelde met een assist en een goal.

De Nederlander was aangever bij de 2-2 en zorgde zelf voor de 2-3. Daarna liepen de Ducks nog uit naar 3-5. Het is al weer de vijfde zege in acht duels voor het NHL-team. 

New York Yankees vernedert rivaal Boston Red Sox, Harper hard geraakt

Tijdens Spring Training stond vrijdag de ontmoeting tussen rivalen New York Yankees en Boston Red Sox op het programma. De Yankees deelden in aanloop naar het nieuwe seizoen meteen een flinke tik uit door met liefst 14-1 te winnen.

Aaron Judge was de grote man in het George M. Steinbrenner Field in Tampa, waar de Yankees hun trainingskamp houden. Judge sloeg een homeruns tegen de regerend kampioen en nam twee ploeggenoten meer over de thuisplaat.

Een ander opvallend moment speelde zich af bij de wedstrijd tussen Philadelphia Phillies en Toronto Blue Jays. Bryce Harper - de man van het megacontract bij de Phillies - kreeg de bal keihard op zijn enkel geworpen. Pitcher Ryan Borucki wierp de bal met 96 mph tegen de enkel van Harper, die daarna het veld hinkend verliet. 

Tannehill naar Tennessee, Browns-aanwinst Hunt acht wedstrijden geschorst

Ryan Tannehill verhuist van Miami naar Tennessee. De quarterback die zeven jaar uitkwam voor de Dolphins is getrade naar Tennessee Titans. De Titans hebben ook Marcus Mariota nog onder contract staan, maar de beoogde nummer één toonde zich de afgelopen jaren behoorlijk blessuregevoelig. Tannehill heeft een contract gekregen voor een jaar en zal dus waarschijnlijk de strijd aan moeten gaan met Mariota. Tannehill was in Miami ook de startende quarterback.

Minder goed nieuws kwam er voor Kareem Hunt en Cleveland Browns. De running back moet dit jaar acht wedstrijden schorsing uitzitten. Hunt kwam in opspraak na een geweldsincident met een vrouw in een hotel. Hij werd daarna ontslagen bij Kansas City Chiefs, maar kreeg een nieuwe kans bij de Browns. In Cleveland zullen dus meer dan een half seizoen moeten wachten op het debuut van één van de betere running backs in de NFL.

College basketball: Villanova en Seton Hall na thrillers in finale Big East Tournament

Villanova en Seton Hall staan in de finale van het Big East Tournament. Villanova rekende in de halve finale na overtime af met Xavier: 71-67. Seton Hall won slechts met twee punten verschil van Marquette. Favoriet Villanova en het als nummer drie gerankte Seton Hall nemen het vannacht tegen elkaar op in de finale van het Big East Tournament. (FOX Sports)

De finale van het Big East Tournament zie je vrijdag vanaf 23.00 uur LIVE op FOX Sports 6.