WTA Indian Wells: Andreescu vs. Kerber

Revelatie Andreescu wint sensationele finale in Indian Wells

17 maart 2019
Het WTA-toernooi in Indian Wells kent in Bianca Andreescu een meer dan verrassende winnares. De 18-jarige revelatie rekende in drie sets af met Angelique Kerber: 6-4, 3-6, 6-4.

Het verschil op de wereldranglijst tussen beide dames is enorm. Kerber is momenteel nummer acht van de wereld, terwijl Andreescu op plek zestig staat. Andreescu kwam het toernooi in Californië nota bene binnen met een wildcard.

In de eerste set was niets van het verschil op de wereldranglijst terug te zien. Andreescu tenniste brutaal en vol lef. Het kwam haar regelmatig op een staande ovatie van een het publiek te staan. Het leverde Andreescu niet alleen lof op, maar ook de eerste set die met 6-3 werd gewonnen.

Een gefrustreerde Kerber beet zich vervolgens vast in de tweede set en won die met 6-3. De jeugdige Andreescu begon het in de derde set fysiek zwaar te krijgen en liep soms trekkebenend over de baan. Toch bleef ze ook gedurende de derde set gedurfde ballen spelen met wisselend resultaat. Het lukte de ervaren Kerber echter niet de wedstrijd naar zich toe te trekken en de Duitse moest zelfs drie punten voor het kampioenschap verdedigen.

Bij het vierde matchpoint was het raak voor Andreescu en de jongste Indian Wells-finaliste in twee decennia viel uitgeput op de grond. Ze is de eerste tennisster ooit die dit toernooi als invitatiespeelster heeft gewonnen. (FOX Sports)