ATP Indian Wells: Thiem vs. Federer

Thiem klopt Federer en pakt titel in Indian Wells

18 maart 2019
Dominic Thiem heeft het ATP-toernooi van Indian Wells gewonnen door in de finale te winnen van Roger Federer. Het werd 3-6, 6-3, 7-5 voor de Oostenrijker.

Voor Thiem was het de eerste finale ooit bij een toernooi op hardcourt. In de eerste set leek hij deze te gaan verliezen. Federer speelde een stuk beter en won de set ook eenvoudig.

De Zwitser had zijn 101ste toernooi kunnen winnen. De Zwitser was goed uitgerust aan de finale begonnen, omdat zijn tegenstander in de halve finale, Rafael Nadal, zich had teruggetrokken.

Thiem knokte zich echter terug in de wedstrijd en won de tweede set vrij snel. De derde set ging lange tijd gelijk op. Op 5-5 brak de Oostenrijker de service van Federer, waarna hij het besliste in zijn eigen opslagbeurt.

"Het is zo fijn om tegen jou te spelen: je leert er zo veel van en je staat tegenover een van de grootste legendes in de sport", zei Thiem bij de ceremonie. "Het voelt gek, jij heb 88 titels meer achter je naam staan dan ik. Ik hoop dat we nog een paar grote finales kunnen spelen."

Federer had het toernooi in Indian Wells al vijf keer gewonnen, maar verloor nu voor het tweede jaar op rij de finale. "Het was een goede week voor me, al pakte het vandaag niet goed uit", vertelde de Zwitser die Thiem ook na afloop liet gloreren: "Je verdient deze overwinning."

Federer was in de eerste set snel op een 3-0-voorsprong gekomen, maar Thiem kreeg in de tweede set van achter de baseline meer controle op de wedstrijd. In de derde set ging het lang gelijk op, maar bij 5-5 begon de opslag van Federer te haperen. "Daar heeft hij van kunnen profiteren", aldus Federer, die niet zeer terneergeslagen oogde.

"Ach, ik heb onlangs in Dubai mijn honderdste toernooi gewonnen. Er is geen reden om somber te zijn. Bovendien wacht in Miami al weer een nieuwe uitdaging." Thiem zal daar ook zijn. Op jacht naar de Sunshine Double, zoals het winnen van Indian Wells en Miami in één kalenderjaar heet. (FOX Sports/ANP)