Mike Trout
Mike Trout - © Pro Shots

USA Update: Duurste sportcontract ooit voor Mike Trout: 380 miljoen euro

20 maart 2019
Mike Trout hoort de kassa rinkelen. De buitenvelder van Los Angeles Angels heeft een contractverlenging getekend, waardoor hij de best betaalde sporter aller tijden wordt.

Trout kan twaalf jaar lang jaarlijks 35,8 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening voor een totaalbedrag van 430 miljoen dollar, oftewel 380 miljoen euro.

Voor wie denkt dat de 27-jarige Trout de afgelopen jaren op een houtje moet bijten, heeft het mis: hij verdiende tot nu toe al 64 miljoen euro.

Met zijn nieuwe contract overschaduwt Trout de verbintenis die Bryce Harper onlangs bij Philadelphia Phillies tekende. Hij staat voor 'slechts' 290 miljoen euro verdeeld over dertien jaar.

MVP

Trout heeft de potentie de beste speler aller tijden te worden. In zijn zevenjarige carrière werd hij al twee keer tot MVP verkozen en eindigde hij alleen in 2017 lager dan de tweede positie in de MVP-ranking: toen miste hij een derde van het seizoen en werd hij vierde. Ook werd hij al zeven keer tot All-Star verkozen.

Zo all-round als Trout is niemand. Hij doet alles wat van een moderne honkballer gevraagd wordt: slaat voor een hoog slaggemiddelde, is vliegensvlug op de honken, verdedigend sterk en weet de bal dikwijls over de hekken te meppen. (FOX Sports)

Seattle Mariners – Oakland Athletics zie je woensdag 20 en donderdag 21 maart vanaf 10.30 uur ’s ochtends LIVE op FOX Sports 6
New York Yankees – Baltimore Orioles zie je donderdag 28 maart vanaf 18.00 uur LIVE op FOX Sports 6
Oakland Athletics – Los Angeles Angels zie je donderdag 28 maart vanaf 21.00 uur LIVE op FOX Sports 4