ATP Miami: Djokovic vs. Tomic

Djokovic na stroeve start door naar derde ronde Miami

23 maart 2019
Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi van Miami. De Servische nummer een van de wereld stuurde Bernard Tomic uit Australië in twee sets naar huis: 7-6, 6-2.

Djokovic is nog zoekende naar zijn topvorm, nadat hij twee weken geleden zijn rentree maakte na zijn rustpauze in februari.

De winnaar van de Australian Open werd onlangs in Indian Wells al in de derde ronde uitgeschakeld door Philipp Kohlschreiber en ook in Miami verliep zijn eerste partij niet zonder moeite.

Tomic, de mondiale nummer 81, pakte zelfs brutaalweg op love de eerste break bij een 2-2 stand. Djokovic sloeg weliswaar meteen terug, maar kon een tiebreak niet vermijden.

De Serviër liet vervolgens weer zijn klasse zien door de tiebreak eenvoudig te winnen en door te stomen naar 2-0 in de tweede set. Tomic bleek zijn kruit verschoten te hebben en gaf zich met een tweede break op zijn eigen opslag gewonnen.

Djokovic treft in de volgende ronde de Argentijn Federico Delbonis, die de Australiër John Millman met 7-5, 3-6, 7-6 versloeg. (FOX Sports)