Supertalent Zion Williamson toont zijn klasse tijdens March Madness

USA Update: Supertalent Zion Williamson onderstreept reputatie tijdens March Madness

23 maart 2019
Zion Williamson heeft zijn reputatie waargemaakt tijdens March Madness. Het 18-jarige supertalent van Duke Blue Devils loodste zijn ploeg vrijdagnacht naar een 85-62 overwinning op North Dakota State.

Williamson wordt al jaren gezien als de nieuwe LeBron James. De eerstejaars van Duke stelde niet teleur tijdens zijn debuut in het college basketbal kampioenschap.

De superster in de dop, die waarschijnlijk de nummer 1 pick in de NBA Draft van 2019 zal worden, liet zich niet van de wijs brengen door alle aandacht. De 2.01 meter lange small forward toonde met name in de tweede helft van de wedstrijd tegen North Dakota zijn klasse.

Williamson eindigde uiteindelijk het duel met 25 punten, eentje minder dan zijn Canadese leeftijdsgenoot RJ Barrett. Het was de eerste keer dat Duke twee debutanten in het NCAA Tournament tussen de lijnen had die meer dan 20 punten registreerden sinds 1984.

De Blue Devils spelen zondag in de volgende ronde tegen UCF Knights om een plaats in de Sweet 16. De Knights hebben met Tacko Fall de beschikking over de langste speler in het college basketbal. De 23-jarige Senegalees meet maar liefst 2.29 meter en is een van de langste mensen ter wereld. (FOX Sports)