WTA Miami: Kuzmova vs. Bertens

Bertens stoot door in Miami na driesetter tegen Kuzmova

24 maart 2019
Kiki Bertens heeft zaterdag op zondagnacht afgerekend met Viktoria Kuzmova. De Nederlandse was uiteindelijk in drie sets te sterk: 3-6, 6-0, 6-1.

Bertens en driesetters, het lijkt een terugkerend fenomeen. Ook tegen Kuzmova was het weer raak, want de Slowaakse trok de eerste set naar zich toe. De jonge tegenstandster, die dit jaar nog te sterk was voor Bertens op het WTA-toernooi in Dubai, pakte het eerste bedrijf met 6-3. 

De tweede set tapte Bertens uit een ander vaatje en kwam Kuzmova er totaal niet aan te pas. De stand die op het scorebord stond was dan ook geen verrassing: 6-0. 

In de allesbeslissende set ging Bertens vrolijk verder waarmee ze in de tweede set bezig was: sterk tennissen. Ze brak Kuzmova meteen en behield haar service, waardoor Bertens uitliep naar een 3-0 voorsprong. Deze breidde de Nederlandse vervolgens uit naar 5-0, waarna Bertens de derde set binnensleep met 6-1.  

Door de zege stoot Bertens door naar de vierde ronde van het WTA-toernooi in Miami. Daarin ontmoet ze Ashleigh Barty, die eerder afrekende met Samantha Stosur.

Door de overwinning staat Bertens nu virtueel 5de van de wereld.

 

 

(FOX Sports)