ATP Miami: Albot vs. Federer

Federer moet diep gaan, maar verslaat dappere Albot

24 maart 2019
Roger Federer moest diep gaan, maar heeft de dappere Radu Albot verslagen op het ATP-toernooi in Miami. In drie sets verzekerde de Zwitser zich van de overwinning: 4-6, 7-5, 6-3.

Nooit eerder speelde Federer tegen de 29-jarige Moldaviër, die in 2019 al veel winstpartijen binnensleep en onder meer Fabio Fognini versloeg. De nummer 46 van de wereldranglijst speelde ook tegen Federer goed en brak de voormalig nummer één van de wereld zowaar in de eerste set. Sterker nog: Albot hield de break voorsprong vast, hield stand en pakte de eerste set met 6-4. 

Federer moest aan de bak, maar had een taaie opponent tegenover hem staan. De tweede set ging gelijk op, al had Albot steeds meer moeite om zijn service te behouden. Uiteindelijk brak Federer Albot en won hij de tweede set met 7-5. 

De laatste set benutte Federer zijn breakpoints bij de stand van 4-3, waarna hij de set uitserveerde: 6-3. Door de lastige overwinning ontmoet Federer in de derde ronde van het ATP-toernooi in Miami Filip Krajinovic. Laatstgenoemde rekende knap af met Stan Wawrinka, landgenoot van Federer. (FOX Sports)

Andreescu is Kerber opnieuw de baas

24 maart 2019
Andreescu is Kerber opnieuw de baas
Bianca Andreescu heeft voor de tweede keer in een week de Duitse Angelique Kerber verslagen. Het 18-jarige talent uit Canada deed dat in de derde...