Rob Gronkowski
Rob Gronkowski - © ANP

USA Update: Gronkowski zwaait af bij de Patriots

25 maart 2019
Rob Gronkowski zet een punt achter zijn carrière. De tight end neemt na negen seizoenen afscheid van New England Patriots.

"Het begon allemaal toen ik 20 was met de NFL Draft, nu word ik over een paar maanden 30 en neem ik het moeilijkste besluit van mijn leven. Vandaag neem ik afscheid van american football", laat Gronkowski weten in een bericht op Instagram, waarin hij al zijn fans en teamgenoten bedankt.

Gronkowski, die volgens Amerikaanse media vooral bekend staat om zijn frivole karakter en studentikoze imago buiten het veld, zegt in zijn boodschap ook dankbaar te zijn dat hij ondanks die 'dwaasheid' een kans heeft gekregen op het hoogste niveau. "Bedankt dat jullie mij accepteerden zoals ik ben." 

 

Waarom hij een punt achter zijn loopbaan zet, vertelt hij er niet bij. De Amerikaan zegt nog niet te weten wat zijn toekomstplannen zijn, maar volgens bronnen binnen NFL Network heeft hij enige tijd geleden een deal gesloten met een bedrijf in de televisie- of filmindustrie.

Gronkowski hielp de Patriots in negen seizoenen aan drie Super Bowl-titels. In zijn laatste wedstrijd voor de New England Patriots afgelopen februari schreef hij zijn derde Super Bowl bij, ten koste van Los Angeles Rams. 

Duke met hakken over de sloot naar 'Sweet 16'

Duke Blue Devils heeft op March Madness  op de valreep een plek veroverd bij de laatste zestien. De ploeg van rijzende ster Zion Williamson versloeg UCF met 77-76.

Het was kantje boord voor Duke, dat tegenstander UCF in de slotfase twee bijna zekere punten zag mislopen. De bal rolde tot twee keer toe van de basket af.

Vlak voor tijd had Williamson, die in de Verenigde Staten 'de nieuwe LeBron James' wordt genoemd, een vrije worp gemist bij een achterstand van 75-76. De rebound ging alsnog raak, waarna UCF twee keer verzuimde de overwinning toch naar zich toe te trekken.

De 18-jarige Williamson had met 32 punten alsnog een enorm aandeel in de zege voor Duke. (FOX Sports)