WTA Miami: Bertens vs. Barty

Bertens komt mentale tik niet te boven in Miami

25 maart 2019
Kiki Bertens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Miami. Ashleigh Barty was met 4-6, 6-3, 6-2 te sterk voor Bertens.

De Nederlandse nummer acht van de wereld kwam - niet voor het eerst - vroeg op achterstand, maar wist de eerste set te kantelen en naar zich toe te trekken.

In het tweede bedrijf leek Bertens af te stevenen op een overwinning. Op 2-2 kreeg de Nederlandse liefst drie breakpoints in een zwaarbevochte game. Barty - de mondiale nummer twaalf - ging uiteindelijk na een verkeerde keuze van Bertens alsnog met de game aan de haal. Even later liet Bertens de set uit haar handen glippen.

Een goed moment dus voor coach Raemon Sluiter om de baan op te komen. Met opbeurende woorden en adviezen moet Bertens het in de derde set gaan afmaken:

De speech lijkt echter niet geholpen te hebben en de mentale tik bleek te groot. Bertens werd gelijk gebroken en keek tegen een 0-3 achterstand aan, die ze ondanks een rebreak niet meer ongedaan kon maken. (FOX Sports)