ATP Miami: Coric vs. Kyrgios

Kyrgios laat Kyrgios zien, maar verliest in driesetter van Coric

26 maart 2019
Nick Kyrgios heeft dinsdag weer de handen op elkaar gekregen. De Australiër, die altijd zichzelf is en zo nu en dan de gekste dingen laat zien op een tennisbaan, stal de show, al verloor hij op het ATP-toernooi van Miami wel in drie sets van Borna Coric: 6-4, 3-6, 2-6.

Kyrgios had een break achterstand in de eerste set, maar draaide de wedstrijd om met een fenomenaal punt. Een dropshot werd opgevolgd met een no-look-volley, waarna hij het punt binnenhaalde met een zogeheten tweener. De extravagante tennisser haalde vervolgens de eerste set binnen, maar moest het onderspit delven in de tweede en derde.

De nummer 33 van de wereld verloor de tweede set met 6-3 en had het daarna vooral gemunt op de umpire, waarmee Kyrgios meermaals discussies voerde. In de tussentijd bleef Coric rustig tennissen en brak hij Kyrgios bij de stand van 2-2. Laatstgenoemde had meteen de kansen om terug te breken, ware het niet dat Kyrgios twee kansen op een break onbenut liet. 

De service die volgde, gaf Kyrgios opnieuw uit handen, waarna Coric definitief de wedstrijd naar zich toetrok. Door de zege is Coric kwartfinalist op het ATP-toernooi in Miami. In de kwartfinale ontmoet de Kroaat de achttienjarige Felix Auger-Aliassime. (FOX Sports)