ATP Miami: Djokovic vs. Bautista Agut

Vroege uitschakeling in Miami voor Novak Djokovic

27 maart 2019
Novak Djokovic is verrassend uitgeschakeld in de vierde ronde van het tennistoernooi van Miami. De als eerste geplaatste Serviër ging in drie sets onderuit tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 6-1, 5-7, 3-6.

Djokovic schreef het toernooi in Miami al zes keer op zijn naam. Hij verloor vorige week al in de derde ronde van de Duitser Philipp Kohlschreiber op het toernooi van Indian Wells.

Regenpauze 

De wedstrijd werd in de tweede set even onderbroken voor een regenpauze. Na zo'n veertig minuten kwamen beide tennissers weer de baan op. Djokovic kon op 5-5 met een breakpoint een voorsprong pakken en serveren voor de wedstrijd. Bautista Agut hield echter zijn service en benutte even later wel een breakpoint om vervolgens de tweede set te pakken.

In de derde set brak de Spanjaard Djokovic twee keer en greep met 6-3 de zege. ,,Hij is een heel sterke speler en ik feliciteer hem met zijn indrukwekkende comeback, maar deze wedstrijd had ik niet moeten verliezen", zei de Servische nummer één van de wereld. ,,Ik kreeg zo veel kansen, zo veel gemiste kansen. Dit gebeurt als je die niet op tijd benut."

Voor Djokovic is het al de tweede keer dit jaar dat hij van Bautista Agut verliest. In de halve finales van het toernooi van Doha kwam de Spanjaard ook terug van een achterstand en won hij in drie sets. (ANP)